Afgelopen donderdag, 19 mei waren we weer even terug op “het oude nest”, de sporthal Aladnahal. We waren daar voor de jaarlijkse schoolsportdag.

Dit jaar in een andere opzetting dan voorgaande jaren want kregen we in eerdere jaren de groepen 7 en 8 van meerdere scholen. Nu kwamen alleen de groepen 7 en 8 van ’t Möllenveld en de Groen van Pinksteren School om eens kennis te maken met badminton. In totaal kwamen een 125 kinderen verdeeld over 4 groepen elk een uur spelen.
Na een korte warming up werden de jonge talenten verdeeld over de 6 beschikbare banen en werden er een aantal wedstrijdjes gespeeld. Zowel de dubbels alsook de gemengd dubbels werden gespeeld.
Aansluitend werd er door de gehele groep, bij enkele groepen zelfs met juffrouw, het spel “rond het net” gespeeld. Zoals altijd een daverend succes. Bij iedere blok bleek de tijd te kort en moesten we (helaas) weer een eind maken aan het lesuur.
Alle leerlingen kregen naast een uitnodiging om het badmintonspel eens in het echt te proberen, nog een originele Shuttle Up ’81 pen.

In de gemeente Aalten waren op de schoolsportdag in totaal 28 verschillende sporten door de leerlingen van groep 7 en 8 te proberen.
Behalve de traditionele sporten als voetbal, basketbal en volleybal waren er ook een aantal minder bekende sporten te beoefenen. Hierbij kun je denken aan Street Dance, Survival, maar ook Wave Boarden en Skaten. Uniek en nieuw dit jaar was de schermsport.

Wij hadden de eer om samen met hen de hal te delen hetgeen ook voor ons een leuke kennismaking met deze sport was. Tijdens de gezamenlijke lunch werden beide sporten uitvoerig besproken en constateerden we een aantal overeenkomsten. Wellicht dat we hier later nog eens op terug gaan komen.

De vrijwilligers van de schoolsportdag.